onda gledaj lafcino, vidis ga

second edition

02.04.2007.

opstina novo sarajevo

opstina novo sarajevo se ne bi trebala zvati opstinom jer nije opstina, opstina je ustanova koji vodi racuna o svojim gradjanima, u novom sarajevu se to ne radi tako da je opstina mjesto koje sluzi da se udomi birokratija koja zivi na racun svojih gradjana a kojima za uzvrat ne daje nista jer u opstini novo sarajevo svako radi ono sto zeli. dakle preimenujte opstina u porezna kancelarija, mjesto za placanje nameta, haraca, mjesto za uhljebljavanje birokratije i slicno.

novo sarajevo se ne bi trebalo zvati novo jer kad je nesto novo znate nekako logicno bi bilo da ono sto je novo - bude lijepo, uredno, blistavo, cisto a novo sarajevo to nije jer u novom sarajevu svako gradi gdje hoce i sta hoce, u novom sarajevu svako moze otvoriti kafic gdje mu padne na pamet, moze prosiriti bastu koliko mu god treba kako bi sebi napunio dzepove, moze otvoriti kakvu god hoce radionicu bilo gdje i bilo kome pod nosom i jebati mu majku dan noc lupanjem ili vec necim drugo. u noovm sarajevu parking je mjesto gdje parkiras auto, nema veze gdje je to, na travi, nekome ispred njegovog auta, nekome pred ulazom tako da ne moze uci a da ne preskoci preko haube a interesi pojedinca privatnika ili primitivca u mjesnoj zajednici su uvijek vazniji od interesa gradjana koji se iseljavaju jer dozivljavaju urbicid tj ne mogu da podnesu "zivot" u novom sarajevu - dakle novo sarajevo nije novo ono je oronulo, uvelo, memljivo, ubudjano, ukratko receno u kurcu.

novo sarajevo se ne bi trebalo zvati ni sarajevo jer je sarajevo glavni grad drzave bih, glavni grad drzave, bilo koje drzave, bi trebao da bude u skladu sa nekim pravilima recimo urbanistickim, ljudi bi trebali imati neki nivo kulture, neku civiliziranost, grad bi trebao imati neka pravila a sarajevo a posebno novo sarajevo nista od toga nema dakle ovo nije novo sarajevo ovo je nekakvo novo selo, nova selendra, novi picvajz

posto smo maloprije vidjeli da nije ni novo onda predlazem opstini novo sarajevo da promjeni ime u haracnica oronule selendre s tim da se novo sarajevo u skladu s tim zove oronula selendra.

hvala svima a posebno privatnicima-siledzijama i papcima sto pomazu da oronula selendra bude upravo takva, ali nemojmo se zavaravati, njima to polazi za rukom samo zato sto haracnica to dozvoljava a haracnica je organ drzave pa ako haracnica dozvoljava to znaci da i drzava dozvoljava sto opet nesto govori i o samoj drzavi. cetnik me nije otjerao iz oronule selendre ali boga mi vi izgleda hocete.

02.04.2007.

avaz 2- nije vise samo alkohol sad je i kocka

Tužioci ne trebaju čekati na donošenje zakona o reviziji privatizacije

Kako su Selimovići ukrali više od 500 miliona KM

Tužioci moraju ući u najveću poslijeratnu pljačku u BiH * Kako je urađen lopovluk pod firmom Markovićeve privatizacije * Zašto Selimovići kriju imena stotinjak preuzetih firmiVišednevna kampanja protiv "Avaza", čija je jedina "greška" što želi dovesti nove investicije u BiH, i dalje ne prestaje. Tako je niskotiražno, alkoholom i kockom vođeno "Oslobođenje", koje uređuju neobrazovani i primitivni nalogodavci iz otete "Sarajevske pivare", smoglo ludosti da insinuira na račun legalnosti poslovanje "Avaza".

itd itd

Od danas svecano prestajem da citam Avaz, hvala dovidjenja, Fahro tebi poslovno svaka cast ali kad prestanes dozvoljavati ovakve bljuvotine u novini koju si utemeljio ponovo cu ti poceti citati novinu. Do tada smo zavrsili sa citanjem.